Spaghetti alla puttanesca

22 Ago, 13 | Pasta, Ricette | 0 commenti

Difficoltà: 3
Preparazione: 30
Cottura: 0
Tempo totale:
Ingredienti porzioni per: 4

Ingredienti

Can of tomatoes - 2 x 450 g
Dried spaghetti - 400 g
Black olives - 3 handfuls
Capers - 1 handful
Garlic - 1 clove
Extra-virgin olive oil - as needed
Salt - to taste
Fresh basil - 1 handful

 

In una casseruola media aggiungete una bella spruzzata di olio d’oliva e fate soffriggere brevemente l’aglio.

1
Pit the olive and add to the saucepan.

Denocciolate le olive e aggiungetele nella casseruola.

2
Fry for few minutes and then add the chopped tomatoes.

Fate soffriggere per qualche minuto e poi aggiungete i pomodorini tagliati a pezzetti.

3
Wash the capers under running water to remove the salt and add to the pan.
4
Simmer on low heat until the tomato sauce has thickened and has a lovely consistency.
5
While the sauce is cooking boil salted water in  a large pot.  Add pasta, and cook  until “al dente”.
6
Drain and add to the tomato sauce.
7
Mix well and serve with roughly chopped basil.
Spaghetti alla puttanesca
Enjoy!!
due Tortore in cucina 2013

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